Spring naar inhoud

TT Circuit Assen 9 mei 2012

Ronde 3 en 4 speelde zich af op 9 mei TT Circuit Assen. De vrije training begon met veel regen. Door een gesprongen koelslang viel ik halverwege de vrije training met grote rookwolken uit, maar het euvel kon snel hersteld worden.

Tijdens de kwalificatie was de baan al weer droog en heb ik een fraaie 2e tijd neergezet. In de eerste race kon ik die plaats niet vasthouden en moest ik met een vierde plaats genoegen nemen. Hoewel ik in de tweede race van een vijfde plaats moest starten (omgekeerde startvolgorde), kon ik wel naar een derde plaats rijden.

In de laatste ronde van de tweede race nog een bijzonder moment, toen teammaat Marc Oostrum vlak voor mij zijn versnellingsbak opblies.

https://www.youtube.com/watch?v=WpmHVmP-7Vw

Voor het dagklassement een derde plaats. Goed voor de tussenstand in de Porsche 944 Cup, gedeeld derde.