Spring naar inhoud

Pinksterraces 2014

Voor het eerst deed de Porsche 944 Cup de Pinksterraces aan op Circuitpark Zandvoort. Op zaterdag was de Kwalificatie en Race 1 en op maandag race 2 en 3. 

Voor het eerst deed de Porsche 944 Cup de Pinksterraces aan op Circuitpark Zandvoort. Op zaterdag was de Kwalificatie en Race 1 en op maandag race 2 en 3. 

In de kwalificatie moest ik nog even uittesten of de nieuwe draagarm en uitlijning zijn vruchten hadden afgeworpen. Dat was het geval, de Porsche stond er weer goed voor. De kwalificatie leverde een 6e plaats op met een snelste ronde van 2:09.963. Alleen de pole position had een hoge 2:08 gereden, de rest van de top zes zat in de 2:09. 

In race 1 kon ik de 6e plaats niet vasthouden. Ik heb wat rijders in kunnen halen, maar werd meer ingehaald, met een P8 tot gevolg.

Deze P8 resulteerde dus wel een pole position in race 2 vanwege de omgekeerde startvolgorde. Bij de start was Wilbert Groenewoud wat sneller weg, waardoor hij als eerste de Tarzan bocht inging. In kon Wilbert in de Wilgenheage bocht echter langszij komen, maar had door bocht 8, de S-bocht nodig om uiteindelijk in de Kumho bocht voor Wilbert uit te gaan. Helaas was Sander Roest ook dichterbij gekomen en een ronde later glipte hij heel fraai in de S-bocht tussendoor. Samen met Sander konden we snelle ronden rijden, zelfs sneller dan in de kwalificatie. Achter ons reed Johan Heil echter nog snellere ronden. Uiteindelijk kon hij, met wat hulp van de andere klasse in de race, Burando Productie Open, mij voorbij steken door aan te klampen bij een BPO rijder die voorbij kwam. Met nog 5 minuten op de klok, kwam de safety car in de baan. Harry Verkerk was er in de Masters bocht hard afgegaan met zijn GT klasse Porsche 968. We zijn gefinishd onder de safety car met een mooie derde podium plaats als resultaat. 

De 3e en laatste race van de Pinksterraces mocht ik van een 6e plaats van start en ben ik ook op een 6e plek geeindigd. 

Klik hier voor de onboard video's.