Spring naar inhoud

Openingsrace: goed begin, slecht einde

Mijn vrije training en kwali waren slecht. Als 10e gekwalificeerd. De baan was nat en glad in de vrije training en kwali en dan met de nieuwe banden, meer vermogen (weer de juiste timing kleppen) en gereviseerde dempers was het puur overleven. In de kwali lag er ook nog olie her en der. Ik had ook niet de illusie dat het wat zou worden. Te veel variabelen om te begrijpen. Klik hier voor de onboard video's. 
Mijn vrije training en kwali waren slecht. Als 10e gekwalificeerd. De baan was nat en glad in de vrije training en kwali en dan met de nieuwe banden, meer vermogen (weer de juiste timing kleppen) en gereviseerde dempers was het puur overleven. In de kwali lag er ook nog olie her en der. Ik had ook niet de illusie dat het wat zou worden. Te veel variabelen om te begrijpen. Klik hier voor de onboard video's. 
 
Race 1 en 2 waren droog, gelukkig. Ik had een zeer goede start, ik vloog weg. Zo snel was ik nog nooit gestart. Meteen drie vier rijders voorbij. In de tweede ronde de snelste tijd van de dag gereden, dus met het vertrouwen in de Porsche zat het wel goed. Banden zijn redelijk, wat meer glijden maar nog wel op de vangen. Merk dat ik meer naar buiten glij, maar kan ook aan het meer vermogen liggen. Race 1 van p10 naar p4 gereden. Tevreden. 
 
Race 2 had ik vanaf p4 een slechte start, wielspin. Dus een boel aan me voorbij. Maar kon er al weer vlot een aantal terughalen, dat ging redelijk als een heet mes door de boter. Weer op ongeveer p5 aangekomen met Martin achter me. Die was achter mij aan gereden door de kliek heen. Martin kon er ronden lang niet voorbij, dat is een goed teken dat ik de boel weer wat op de rit had. Was niet goed voor de rondetijden, we verloren wat aansluiting voor ons. Uiteindelijk kwamen wat foutjes en kon Martin de auto er naast zetten. Maar voor mij nieuwe kansen, want Martin kon harder rijder. Ik kon helaas niet aanhaken, ik verlies steeds wat in sector 1, vooral Hugenholz. Ik heb wel ideeen om dat op te lossen, volgende keer beter hoop ik. 
 
Sector 2 is wel mijn ding, daar vlieg ik altijd doorheen. Ik had de snelste sector tijd van iedereen, ben daar helemaal in mijn element. En ik laat nog wat liggen in de masterbocht, ik heb bij uitkomen nog een meter over. 
 
Echter in de laatste ronde in de laatste bocht ging het goed fout. Ik miste de aansluiting voor me op Marco en achter me had ik voldoende ruimte. Bos uit pakte ik iets rustiger naar de finishvlag, kon toch er niet meer bijkomen. Helaas had voor me een in de bocht zijn turbo opgeblazen en een spoor koelvloeistof of olie op de baan gelegt. Was geen houden aan, achterkant tegen de banden en ketsend de voorkant ertegenaan. In het zicht van de finish, met niemand om me heen, einde race. 
 
Heb de auto ondertussen weer rechtgetrokken, nog paar onderdelen vervangen en nog wat plamuur en verf erop.