Spring naar inhoud

Hockenheim 7-8 juli

Een nieuw circuit op de kalender van de Porsche 944 Cup. Althans voor mij een nieuw circuit, want andere rijders hadden er al eerder gereden. Het was dus even uitzoeken hoe het circuit werkte. 


De eerste kwalificatie leverde een rondetijd van 2:21.1. Ik had de bochten wel door. Sommige bochten lijken wat op elkaar, maar de ene is vol gas en de andere absoluut niet. De tweede kwalificatie heb ik de tijd scherper kunnen neerzetten naar een 2.17.1. Er zat meer in, mijn doel werd toen 2:15. Op naar de tweede dag met twee races, maar een Schnitzel in Hockenheim. 

En daarna rusten voor dag twee. 


Tijden de kwalificate was het al erg heet, 34 graden. Dag twee zou niet veel anders worden. De eerste race was om 9:00 uur, dus gelukkig niet vol in de hitte. Het zou toch al weer 46 graden in de auto worden. 


De eerste race had ik mijn doel gehaald met 2:15.9. Maar die kon misschien toch wat scherper? Eerst maar schuilen in de tent, ook gezellig. 


De tweede race was om 14:00 uur, met een hoogtepunt qua warmte. De temperatuur in de auto heb ik maar niet bekeken maar zal tussen de 50 en 60 graden geweest zijn. Een aanslag voor de Porsche en coureur, maar toch heb ik de tijd terug kunnen brengen naar 2:15.2. Het was dus een geslaagd Hockenheim evenement, goed georganiseerd door PCR en PCHC.