Spring naar inhoud

Finalerace 2014

De finaleraces 2014, natte en droge omstandigheden. Zaterdag 11 oktober waren al weer de laatste races van het seizoen 2014.

Er was dit keer vanwege een volle agenda geen vrije training. Dus moest het direct bij de kwalificatie gebeuren. Bij het opstellen voor de kwalificatie begon het heel zachtjes te spetteren. Ik kon in het eerste rondje geen snelle tijd neerzetten. De regen zette door, maar hield ook weer voor even op. Daar was, bleek aan het einde van de kwalificatie het moment om je snelste tijd neer te zetten. Ik heb daar een 2:12 neergezet, niet goed genoeg, maar goed voor een 10e startplaats.

Ook bij het opstellen voor race 1 begon het weer te spetteren. Helaas geen tijd voor de regenafstelling en dit keer zette de regen flink door. De baan was spekglad, de snelle RS klasse zat dwars door het veld van de 944 Cup. Ik ben voor heelhouden gegaan, in de hoop op een droge tweede race. Voor het publiek was het wel een spannende race, voor mij was het slechts alle zeilen bijzetten om de Porsche op de baan te houden. Heb toch nog was plaatsen goed kunnen maken en eindigde op een 8ste plaats, goed voor een pole position in de tweede race.

De baan was opgedroogd voor de tweede race. In de opwarmronde heb ik goed de grip verkend, die leek weer ok. Heb me helaas op de start verkeken, de grip was op de startgrid nog niet voldoende terug. Ik ging met 500 toeren teveel weg, wat resulteerde in wielspin. Een flinke meute van 944 rijder ging aan mij voorbij.

Maar wilde mijn fout wel herstellen, dus ben er goed voor gaan zitten, ik kon weer naar vooren rijden en mijn verloren plaatsen weer goedmaken. Uiteindelijk zat ik weer achter teammaat Marc Oostrum, die zag dat ik sneller was, en niet tot het uiterste ging om mij er achter te houden.

Johan Heil, derde in het kampioenschap, gaf een hele felle maar faire strijd. We hebben zo'n zes keer van positie gewisseld. In de Tarzan bocht verdedigde Johan de binnenkant goed en heb ik hem twee keer buitenom ingehaald, leuk spectakel. In de Audi S had ik het niet goed voor elkaar. Daar liep Johan steeds in en een wat hoger tempo resulteerde daar in een forse uitstap over de curbs door het zand. Nadat ik Johan in de voorlaatste ronde had ingehaald, maakte een Ivo van Riet uit de RS klasse het nog extra spannend. Hij reed met zijn GT3 voorbij maar spoot stuurbekrachtigingsolie op te baan. Ik kan je garanderen dat die olie spekglad ik, ik moest alle zeilen bijzetten om de Porsche op de baan te houden. Dan maar wat andere lijnen rijden, tot verwondering van Johan Heil dit direct achter mij zat en alles op alles zette om nog voor de finishvlag er voorbij te komen. Ik kon echter mijn plekje behouden tot aan de finishvlag, met een fraaie, mooi gestreden 4e plaats als eindresultaat.

https://www.youtube.com/watch?v=l8OfDzYqwQk

Dit was een mooie race om het seizoen 2014 mee te eindigen. Op naar 2015!