Spring naar inhoud

10 september Assen

De races op TT Circuit Assen van 10 september zijn goed verlopen, met een nieuw PR rondetijd en een 3e plaats in de laatste race. 

De races op TT Circuit Assen van 10 september zijn goed verlopen, met een nieuw PR rondetijd en een 3e plaats in de laatste race. 

In de vrije training hebben we gefocused op de banden en na wat finetuning heb ik na de vrije training (2:11.447) in de kwalificatie een snelle tijd van 2:08.707 (persoonlijk record) neergezet. Dit was goed voor een zesde plek op de startgrid van race 1, op een seconde van de pole verwijderd. 

In race 1 had ik bij de start wielspin, wat mij een plek koste. Achter teammaat Marc Oostrum kon ik niet genoeg aanvallen, omdat Henk Bousema vlak achter mij zat en ik daarmee mijn plek zou verspelen. Uiteindelijk genoegen moeten nemen met de 7e plek. 

In race 2 mocht ik van de tweede plaats vertrekken (omgekeerde startvolgorde). Binnendoor kwam Sander Roest voorbij zetten en na een paar ronden kon ik Pascal Laan en Piet de Gier niet achter mij houden. Nadat ik Henk Bousema en Piet de Gier heb kunnen inhalen, kon ik de race uitrijden met Johan Heil op mijn hielen en Sander Roest en Pascal Laan voor mij. Met dus een prachtig resultaat, een mooie 3e plaats in de laatste race op Assen!